In de zoekbalk kun je zoeken naar boeken, dvd’s, luisterboeken en andere materialen van de gezamenlijke Drentse bibliotheken. Je vindt de zoekbalk bovenaan elke pagina. Het is mogelijk om op schrijver, titel, onderwerp en reeks/serie te zoeken.

screenshot zoekbalk website

Resultaten

Als de zoekresultaten verschijnen dan gelden deze voor de gekozen vestiging. Ze worden standaard gesorteerd op relevantie. Je kunt ze ook sorteren op populariteit, titel, auteur of datum.

Als je meer wil zien dan wat er in de gekozen vestiging beschikbaar is dan kan je links je zoekbereik uitbreiden naar In de provincie, Buiten de provincie, e-books en krantenartikelen.

De gevonden titels zijn te verfijnen op mediumsoort, typering, genre, taal, bron enz. Dat doe je ook links.

Een zoekactie kan verschillende materialen opleveren. Zo zal je als je ‘Grolloo’ intoetst bij de zoekresultaten niet alleen muziek-cd's krijgen, maar ook zien dat er boeken, dvd's, beelden en films zijn. Ook krantenartikelen over Grollo worden getoond door de zoekmachine. De zoekmachine is namelijk ook aangesloten op een digitale bibliotheek, waarin onder andere een krantenarchief is opgenomen. Binnen de bibliotheek is het mogelijk om deze artikelen online te lezen op de computer, van huis uit kan dit niet. In de zoekmachine kun je ook bijzondere materialen tegenkomen zoals daisy-roms en e-books.

Meer dan de Drentse collectie

De zoekmachine zoekt ook naar materialen buiten de bibliotheken van Drenthe. Zo is de zoekmachine aangesloten op die van de Centrale Discotheek Rotterdam (Muziekweb). Muziekweb-cd’s herken je aan het logo.

Enkele andere bronnen die worden doorzocht:

.  De collecties van de Drentse bibliotheken
·  De landelijke collectie van Koninklijke Bibliotheek in Den Haag
·  Landelijke Krantenbank
·  Consumentengids
·  Drents Archief – Foto, film en archieven

Meer informatie over hoe je boeken, cd's, artikelen ed. kunt bestellen vind je bij Reserveren