Luisterbieb

Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje georganiseerd door de bibliotheek waarin 2 tot 4-jarigen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. We lezen voor, zingen liedjes en knutselen eenvoudige werkjes samen met de kinderen.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven. 

Datum: 17 mrt
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: Gieten
Toegang: gratis

Taalhuis Aa en Hunze is er weer klaar voor

nieuwe deelnemers hartelijk welkom

 

Het Taalhuis Aa en Hunze heeft weer plaatsen vrij om mensen te helpen die beter willen leren lezen of schrijven. Er zijn weer genoeg vrijwilligers voor de begeleiding. Zij zijn opgeleid om iedereen te helpen die beter wil worden met taal. Ook kan het Taalhuis helpen bij het leren werken op de computer. Die wordt steeds belangrijker omdat veel zaken tegenwoordig online geregeld moeten worden.

Veel mensen denken dat het Taalhuis alleen bedoeld is voor mensen is die nog geen Nederlands kunnen. Maar dat is niet waar. Het is juist ook voor volwassenen die Nederlands als moedertaal hebben. Taal maakt sterk en geeft zelfvertrouwen. Dat geldt voor iedereen. Want hoe mooi is het als je je eigen post kunt afhandelen? Of je (klein)kinderen kunt voorlezen. Of de bijsluiter van de medicijnen goed begrijpt. In de gemeente Aa en Hunze wonen ongeveer drieduizend mensen die moeite hebben met taal. De meesten van hen hebben Nederlands als moedertaal.

Wie zin heeft om aan de slag te gaan, kan contact zoeken met Theo Wortel van het Taalhuis. Theo is elke vrijdagmiddag van één tot drie uur in de bibliotheek van Gieten. En hij is bereikbaar via 06 - 48527411 of info@taalhuisaaenhunze.nl. Het Taalhuis werkt vanuit de bibliotheken in Rolde, Annen en Gasselternijveen. In de bibliotheek zijn computers om te oefenen. En… er is altijd een kopje thee of koffie. Want het Taalhuis is niet alleen gratis, het is er ook gezellig.

Ben jij geïnteresseerd in digitale producten en technisch knutselen zoals 3D printen, LEGO-wedo,  Virtual Reality? En vind je het leuk om dit te ontdekken met kinderen? Dan zoeken wij jou!

Als begeleider bij de workshops in de Biebfabriek help je kinderen vaardigheden te ontwikkelen die in de 21e eeuw belangrijk zijn; zoals programmeren, kritisch nadenken, samenwerken en creativiteit. We gebruiken hiervoor verschillende programma’s en materialen. Te denken valt aan het maken van stop-motion filmpjes, programmeren in Scratch, fotografie met de Green Screen, drones, maar ook het aanleggen van een eenvoudige stroomkring.

We zijn op zoek naar 1 workshopbegeleider voor Gieten. Je gaat samen met een andere vrijwilliger een groep kinderen begeleiden. Ben je student aan de PABO of lerarenopleiding óf wil je alleen incidenteel of voor bepaalde projecten ingezet worden, dan gaan we graag met je in gesprek.  

Jij...

  • Bent beschikbaar op de woensdagmiddag
  • bent vriendelijk en geduldig
  • vindt het leuk om kinderen te begeleiden in de ontdekkingstocht van digitale mogelijkheden
  • hebt oog voor ontwikkelingen in de maatschappij op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden
  • bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Wij bieden...

  • een plezierige en inspirerende werkomgeving
  • goede begeleiding bij het werk
  • een gratis Bibliotheekabonnement
  • de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting
  • de mogelijkheid om bij te dragen aan de digitale ontwikkeling van kinderen.

Werken bij ons

Kennis opdoen, jezelf ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Wij werken aan verbetering van digitale vaardigheden van burgers, aan terugdringing van laaggeletterdheid en we ondersteunen educatieve projecten in het onderwijs. Dit doen we voor Bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs- en diverse andere organisaties. Bij ons werken 130 medewerkers, samen met ongeveer 500 onmisbare vrijwilligers. Onze cultuur? Actief, verbindend en open. We zijn altijd op zoek naar talenten die het verschil maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Enthousiast?

Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar Roelien Bos:info@bibliotheekgieten.nl

Deel deze pagina