Coronamaatregelen: De bibliotheken zijn tenminste t/m 20 april gesloten. Afhalen en inleveren van boeken e.d. is wel mogelijk.
Klik hier voor meer informatie.

Luisterbieb

Heb je vragen over het gebruik van je laptop, smartphone, tablet of pc? Je bent van harte welkom bij het online Digitaal Café van de Bibliotheek Aa en Hunze.

Voorleesvrijwilligers Boekstart Aa en Hunze

Hou je van werken met jonge kinderen en lijkt het je leuk om aan een groep peuters voor te lezen in de bibliotheek? Dan zoeken wij jou!

Boekjes ontdekken en voorlezen is ontzettend belangrijk voor jonge kinderen. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling en verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen hun leven lang profijt van hebben.

Als voorleesvrijwilliger lees je voor aan jonge kinderen en help je bij knutselactiviteiten voor dreumesen en peuters in de bibliotheek.

We zoeken voorleesvrijwilligers voor Annen, Gieten en Rolde met ingang van augustus. Je gaat in tweetallen werken. De voorleesuurtjes vinden maandelijks plaats op een ochtend. Het precieze dagdeel wordt in overleg vastgesteld.

Jij…

  • hebt ervaring in het groepsgewijs werken met jonge kinderen
  • bent enthousiast over (voor)lezen en boeken
  • bent in staat om gemakkelijk te communiceren met zowel kinderen als ouders
  • bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Interesse: Stuur een mail naar de bibliotheek in jouw buurt: info@bibliotheekannen.nl, info@bibliotheekgieten.nl; info@bibliotheekrolde.nl

Locatie: Annen, Gieten, Rolde

Ben jij geïnteresseerd in digitale producten en technisch knutselen zoals 3D printen, LEGO-wedo,  Virtual Reality? En vind je het leuk om dit te ontdekken met kinderen? Dan zoeken wij jou!

Als begeleider bij de workshops in de Biebfabriek help je kinderen vaardigheden te ontwikkelen die in de 21e eeuw belangrijk zijn; zoals programmeren, kritisch nadenken, samenwerken en creativiteit. We gebruiken hiervoor verschillende programma’s en materialen. Te denken valt aan het maken van stop-motion filmpjes, programmeren in Scratch, fotografie met de Green Screen, drones, maar ook het aanleggen van een eenvoudige stroomkring.

We zijn op zoek naar meerdere workshopbegeleiders voor alle bibliotheekvestigingen. Ben je student aan de PABO of lerarenopleiding óf wil je alleen incidenteel of voor bepaalde projecten ingezet worden, dan gaan we graag met je in gesprek.  

Jij...

  • bent vriendelijk en geduldig
  • vindt het leuk om kinderen te begeleiden in de ontdekkingstocht van digitale mogelijkheden
  • hebt oog voor ontwikkelingen in de maatschappij op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden
  • bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Wij bieden...

  • een plezierige en inspirerende werkomgeving
  • goede begeleiding bij het werk
  • een gratis Bibliotheekabonnement
  • de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting
  • de mogelijkheid om bij te dragen aan de digitale ontwikkeling van kinderen.

Werken bij ons

Kennis opdoen, jezelf ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Wij werken aan verbetering van digitale vaardigheden van burgers, aan terugdringing van laaggeletterdheid en we ondersteunen educatieve projecten in het onderwijs. Dit doen we voor Bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs- en diverse andere organisaties. Bij ons werken 130 medewerkers, samen met ongeveer 500 onmisbare vrijwilligers. Onze cultuur? Actief, verbindend en open. We zijn altijd op zoek naar talenten die het verschil maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Enthousiast?

Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar Roelien Bos:info@bibliotheekgieten.nl

Locatie: Aa en Hunze

Online bijeenkomst voor werkzoekenden

De allereerste Walk&Talk Online Sessie zou op dinsdag 23 maart plaatsvinden, maar is nu verplaatst naar 20 mei 2021 van 19.30-21.00 uur. Tijdens deze Walk&Talk is Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids) onze gastspreker. Het thema van deze online bijeenkomst is ‘Hoe kom je van A naar B op de arbeidsmarkt?’ De online sessie is gratis bij te wonen via Zoom.

Hoe kom je van A naar B op de arbeidsmarkt?

Naar wat voor werk ben jij op zoek? Is dat werk waar je veel ervaring in hebt of moet je op zoek naar iets nieuws? In een arbeidsmarkt die ontzettend snel verandert, is de kans groot dat je je kwaliteiten op een nieuwe manier zult moeten combineren. De ene baan is de andere niet. Tijdens deze Walk&Talk legt Debbie je uit hoe je van A naar B komt op de arbeidsmarkt. Ze bespreekt praktische stappen waar je meteen mee aan de slag kunt. Zo houd je grip op je zoektocht!

Wat is Walk&Talk Online?

Er is ontzettend veel te leren over het zoeken naar werk. Nieuwe spelregels voor je cv, het gebruik van sociale media en nog veel meer. Dat kún je natuurlijk in je eentje ontdekken, maar samen gaat het toch een stuk sneller. Tijdens Walk&Talk Online sessies ontmoet je andere werkzoekenden en leer je van elkaars ervaring. De sessies worden georganiseerd door bibliotheken. Vaak wordt er een gastspreker uitgenodigd die iets vertelt over zijn of haar vakkennis. Iedereen die op zoek is naar (ander) werk is welkom. Deelname is kosteloos en vrijblijvend.

Aanmelden

Doe je mee met de Walk&Talk Online op donderdag 20 mei 2021? De sessie is van 19.30 – 21.00 uur. Deelname is kosteloos en vrijblijvend. Aanmelden kan t/m 17 mei 2021 via info@bibliotheekgieten.nl

Je ontvangt van tevoren de inloggegevens en de laatste praktische informatie over je deelname. We maken gebruik van Zoom. Je hoeft hiervoor geen account aan te maken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Bibliotheek Meppel  Tessa van den Brink, Frontofficemedewerker

t.vandenbrink-holman@biblionetdrenthe.nl www.bibliotheekmeppel.nl

Datum: 20 mei
Begintijd: 19:30
Eindtijd: 21:00
Locatie: Online
Toegang: Gratis, vooraf aanmelden noodzakelijk

Deel deze pagina